EMITENT: CURTEA DE CONTURI A ROMÂNIEI
Având în vedere:
- Nota nr. 62.566 din 15.12.2018 a Autorităţii de Audit privind acordarea sporului prevăzut de Legea nr. 490/2004
ţinând seama de prevederile art. 59 din Legea nr. 94/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii de Conturi, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,
Plenul Curţii de Conturi, întrunit în şedinţa din data de 23 ianuarie 2018, adoptă prezenta hotărâre.
Articol 1
Hotărârea Plenului Curţii de Conturi nr. 87/2019 privind aprobarea criteriilor de majorare a salariilor pentru personalul din cadrul Autorităţii de Audit, conform prevederilor Legii nr. 490/2004 privind stimularea financiară a personalului care gestionează fonduri comunitare, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 512 din 27 iulie 2009, se modifică şi se completează după cum urmează:
1. La articolul 2 alineatul (1), partea introductivă se modifică şi va avea următorul cuprins:
"(1) Prevederile prezentei hotărâri se aplică personalului de conducere şi de execuţie, inclusiv celui asimilat ca salariu de bază cu cel al auditorului public extern, definit ca personal de specialitate, conform prevederilor art. 1 din Legea nr. 490/2004 privind stimularea financiară a personalului care gestionează fonduri comunitare, cu modificările şi completările ulterioare, care îndeplineşte cumulativ următoarele criterii:"
2. Articolul 3 se modifică şi va avea următorul cuprins:
"ART. 3
Prevederile prezentei hotărâri nu se aplică persoanelor încadrate în funcţii de demnitate publică sau funcţii asimilate acestora."
3. La articolul 4 , partea introductivă se modifică şi va avea următorul cuprins:
"ART. 4
Personalul din cadrul Autorităţii de Audit care îndeplineşte criteriile prevăzute la art. 2 beneficiază de majorarea salariului de bază, respectiv a indemnizaţiei de încadrare, după caz, cu 35%, până la prima evaluare a performanţelor profesionale individuale. Din această categorie fac parte:"
4. La articolul 4 , litera b) se modifică şi va avea următorul cuprins:
"b) personalul nou-încadrat care provine din structurile care au ca obiect de activitate gestionarea asistenţei financiare comunitare acordate României prin instrumentele de preaderare PHARE, ISPA şi SAPARD, prin instrumente financiare provizorii Facilitatea de tranziţie, Facilitatea Schengen, prin Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene, prin Fondul European pentru Garantare în Agricultură, Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală, Fondul European pentru Pescuit, Fondul European pentru pescuit şi afaceri maritime, Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane, prin fondurile structurale şi de coeziune, Mecanismul financiar al Spaţiului Economic European, Mecanismul financiar norvegian şi Contribuţia financiară elveţiană pentru coeziunea Uniunii Europene, prin fondurile aferente Programului general «Solidaritatea şi gestionarea fluxurilor migratorii», prin Fondul pentru Azil, Migraţie şi Integrare şi Fondul pentru Securitate Internă, în baza calificativelor obţinute pentru activitatea desfăşurată;"
5. La articolul 4 , după litera b) se introduce o nouă literă, litera c), cu următorul cuprins:
"c) personalul angajat în cadrul Autorităţii de Audit, cu excepţia persoanelor încadrate în funcţii de demnitate publică sau funcţii asimilate acestora."
6. Articolul 7 se modifică şi va avea următorul cuprins:
"ART. 7
Salariul de bază, respectiv indemnizaţia de încadrare, după caz, pentru personalul nou-încadrat, cu excepţia celui prevăzut la art. 4, se majorează cu 20%, până la prima evaluare a performanţelor profesionale individuale."
7. La articolul 9, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
"ART. 9
(1) În funcţie de calificativul obţinut la evaluarea performanţelor profesionale individuale ale personalului, majorarea prevăzută la art. 17 alin. (1) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, se aplică după cum urmează:
a) pentru calificativul «Foarte bine», majorarea este de 35%;
b) pentru calificativul «Bine», majorarea este de 20%;
c) pentru calificativele «Satisfăcător» sau «Nesatisfăcător», nu se aplică majorarea."
8. Articolul 10 se modifică şi va avea următorul cuprins:
"ART. 10
Menţinerea, modificarea sau încetarea acordării majorării salariale prevăzute la art. 17 alin. (1) din Legea-cadru nr. 153/2017 , cu modificările şi completările ulterioare, are loc începând cu luna următoare perioadei pentru care a fost efectuată evaluarea performanţelor profesionale individuale."
Articol 2
Prevederile prezentei hotărâri sunt duse la îndeplinire de către Autoritatea de Audit şi Secretariatul general al Curţii de Conturi prin Direcţia resurse umane şi salarizare şi se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Preşedintele Curţii de Conturi,
Mihai Busuioc
Bucureşti, 23 ianuarie 2018.
Nr. 28.
----